Image

Στον βασικό έλεγχο, ανιχνεύουμε στο αίμα ενδείξεις παθολογίας στα πλέον συχνά νοσήματα και για τις πλέον σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούμε, είναι οι απολύτως απαραίτητες για την πρώτη εκτίμηση της υγείας και ασφάλειας ενός μέσου ατόμου, χωρίς ενδείξεις προβλημάτων υγείας, και χωρίς προσωπικό και οικογενειακό βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Οι αναλύσεις  είναι οι :

Γενική Αίματος – Αιμοδιάγραμμα 21 παραμέτρων και Ταχύτητα Καθίζησης Ερυθρών (Τ.Κ.Ε.)

Γίνεται συνολική  αιμοδυναμικής εκτίμηση του οργανισμού με τις μετρήσεις των :

    Αιματοκρίτη, αιμοσφαιρίνης, ερυθρών κυττάρων και 4 βοηθητικών παραμέτρων αξιολόγησης της μορφολογίας των ερυθρών κυττάρων .

Κρίνεται η φυσιολογία της παραγωγής του αίματος αλλά και πιθανές ενδείξεις αναιμίας από έλλειψη σιδήρου, βιταμινών ή παρουσία στίγματος μεσογειακής αναιμίας κ.α.).

    Αριθμού των λευκών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, και του λευκοκυτταρικού τύπου, δηλαδή της αναλογίας των σχετικών υποπληθυσμών των λευκών κυττάρων (πολυμορφοπύρηνα, λεμφοκύτταρα, μεγάλα μονοπύρηνα, ηωσινόφιλα).

Κρίνεται η ηρεμία ή μη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι πιθανών λοιμώξεων ή καταστροφών του οργανισμού (φλεγμονές), καθώς και η ύπαρξη αλλεργιών, ή παθολογικών νοσημάτων του μυελού των οστών.

    Αιμοπεταλίων, των υπεύθυνων κυττάρων για την αιμόσταση, που δίνει επιπλέον πληροφορίες για πιθανή λοίμωξη ή μακροχρόνια φλεγμονή (π.χ. κάπνισμα), αλλά και για πιθανές διαταραχές στην αιμόσταση (π.χ. θρομβοφιλία).

    ΤΚΕ που αποτελεί ένα γενικό έλεγχο της υγείας και πρώτη εκτίμηση πιθανής ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού λόγω μακροχρόνιων φλεγμονών και νοσημάτων του οργανισμού. Μη αναμενόμενες τιμές υποδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω ελέγχου.

 

Σάκχαρο νηστείας (Gluc) / Σάκχαρο 2-ώρου
Με την μέτρηση του σακχάρου μετά από δωδεκάωρη νηστεία, ελέγχουμε την παρουσία πιθανού διαβήτη από μη αναμενόμενες υψηλές τιμές.

Σε περιπτώσεις που έχει στο παρελθόν μετρηθεί σάκχαρο ελαφρά πάνω από το ανώτερο όριο ή λίγο κάτω από το κατώτερο όριο, προτείνουμε αντί της μέτρησης του σακχάρου νηστείας, την μέτρηση του σακχάρου 2-ώρου, που γίνεται 2 ώρες μετά από πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες (ρωτήστε μας σχετικά). Με τρόπο αυτό φαίνεται καλύτερα η δυναμική του οργανισμού να ‘καίει’ σάκχαρο, αποκαλύπτοντας την πιθανή προδιάθεση του ατόμου για διαβήτη. Η εξέταση του σακχάρου 2-ώρου, προσεγγίζει σε ένα βαθμό την καμπύλη σακχάρου, και προτείνεται ιδιαίτερα και σε άτομα με οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, ή με παχυσαρκία ή σε μακροχρόνιο στρες.

Ουρικό οξύ (Uric acid)
Είναι ο πρωταρχικός δείκτης για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα (απαραίτητη εξέταση σε περιπτώσεις που έχουμε πόνους σε συνδέσμους και αρθρώσεις), αλλά χρησιμοποιείται και σαν δείκτης καταπόνησης των αρθρώσεων ειδικά σε αθλητές. Με την εξέταση ανιχνεύουμε την ουριχαιμία και την ποδάγρα, και την αξιοποιούμε περαιτέρω αν χρειαστεί για τη ρύθμιση των διατροφικών συνηθειών με τροφές φτωχές σε ουρικό οξύ.

Χοληστερίνη (Chol) και Τριγλυκερίδια (Trig) Ολικά λιπίδια (T.Lipids)
Είναι τα βασικά λιπίδια -μεταξύ πολλών άλλων- που μετράμε στο αίμα για να διαπιστώσουμε πιθανή δυσλιπιδαιμία που μπορεί να προέρχεται από ενδογενείς γεννητικούς  λόγους, ή από κακή διατροφή. Η αξία της πρόημης ανίχνευσης της δυσλιπιδαιμίας και διατροφικής διόρθωσης ή φαρμακευτικής θεραπείας της, είναι για την μείωση του κινδύνου σε καρδιαγγειακά νοσήματα (έμφραγμα μυοκαρδίου, εγκεφαλικό κ.ά.).

Ηπατικό ένζυμο γ-GT-Τρανσαμινάσες
Ελέγχεται η φυσιολογία της ηπατικής λειτουργίας και εκτιμάται πιθανή επιβάρυνση του ήπατος από κατανάλωση αλκοόλ ή φαρμάκων, αλλά και από πολυφαγία, λιπώδη διήθηση, αυτοάνοσα νοσήματα κ.α.
Η συγκεκριμένη  ανάλυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως έμμεσος δείκτης μολυσματικών νοσημάτων όπως η ηπατίτιδα Β και C (σεξουαλικά και ιατρογενώς μεταδιδόμενα), ώστε να δοθούν άμεσα οι κατάλληλες ιατρικές θεραπείες και προφυλάξεις.

Γενική ούρων χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του βαθμού ενυδάτωσης του οργανισμού, της υγείας του ουροποιητικού συστήματος και κυρίως των νεφρών, αλλά και για την ανίχνευση τυχόν λοιμώξεων της ουροδόχου  κύστεως.

Μπορούν επίσης να διαπιστωθούν έγκαιρα επικίνδυνες διαταραχές του μεταβολισμού, όπως σε περιπτώσεις απότομης απώλειας βάρους, αλλά και σοβαρότερα εκφυλιστικά νοσήματα των νεφρών και της ουροδόχου κύστεως.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

On line ενημέρωση - ραντεβού

Συμπληρώστε την φόρμα on line ενημέρωσης-ραντεβού, για μια ενημέρωση απο την ιατρό σχετικά με τις εξετάσεις σας

Επικοινωνία

Λ. Ειρήνης 21, Πεύκη

Τηλ.: 211 4034616

Κιν.:  694 4372064

Emailvergilab@gmail.com

Image
Ενημερωθείτε για τα οικονομικά πακέτα εξετάσεων!